ULTRA GLOSS VARNISH

ULTRA GLOSS VARNISH

22,00 €
sis. 24 % ALV
Äärimmäisen kiillon tuottava kaksikomponenttilakka. Sisältää lakan, kovetteen, ohentimen sekä mittaruiskut.
Saatavuus 1 kpl

Two-component ultra-gloss lacquer.

Mix the lacquer and hardener in 3/1 ratio.

Contains a 60ml bottle of thinner, 60ml lacquer and the hardener and two syringes.

Get the maximum brightness in your models.

Instructions in the box.

Käyttöohje, how to.

Opasvideo

Arvostellaaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.
Markus Salminen

Arvostelu

AK:n tuotteet ei ole olleet juurikaan tuttuja xtreme metaleja lukuunottamatta, mutta kun 2K kiiltävä lakka tuli vastaan ja saman merkin metallimaaleista oli kerran hyviä kokemuksia, pitihän se tämäkin testata. Gravity colorsin ja Zero paintsin 2K-lakat on tähän mennessä olleet ne luottovälineet joihin turvautua, joten näihin seuraava vertailu pohjautuu lähinnä näihin kahteen verrattuna.

Haju oli lähinnä näiden kahden välistä, tämä on vahvempi kuin Gravityn vastaavassa ja miedompi kuin Zerolla, mutta hyvällä tuuletuksella voisin kuvitella pystyvän maalattavan ruiskulla myös kerrostalossa ilman naapureiden häirtsemistä. Miellyttävä haju/sumu ei tietenkään ole eikä edes terveellinen, joten ruiskulla maalatessa suosittelen painokkaasti aktiivihiilimaskia.

Seossuhteesta ei ollut varsinaista suositusta missään, kaikissa oli ohenteelle annettu lähinnä "makusi mukaan" -tyyppisesti, mutta perinteinen 3:1:1 (lakka-ohenne-kovete) suhde tuntui toimivan varsin hyvin tässäkin. Erittäin poikkeuksellisesti AK ilmoittaa tämän käyvän myös sivellinmaalattavaksi jos ohenninta ei sekoita mukaan ollenkaan. Itse en tätä mahdollisuutta testannut, mutta sekoituspurkissa pelkästään lakka ja kovete yhdessä olivat sen verran jähmeää että voisin kuvitella sen olevan kyllä sopivaa siveltimelle, joskaan ruiskusta tuskin tulee läpi ilman ohenninta.

Työstöaikaa tässä tuntui olevan enemmän kuin Gravityn ja Zeron lakoissa, vielä 20min kohdalla sekoituspurkin reunus tai pipetti eivät olleet vielä tahmeita toisin kuin muilla. Tällä on hyvät ja huonot puolensa, vastaavasti lakattu malli pölykuiva vasta pidemmän ajan kuluttua ja kokonaan kovettuminen ottaa vielä entistä pidempään ja tällöin myös valumien riski on suurempi. Vastapainona tasoittumiselle on enemmän aikaa, joten pienet tasaisuuserot häviävät helpommin, tämän luulisin olevan tavoiteltu ominaisuus sivellinmaalauksen mahdollistamiseksi.

Kovetuttuaan ei tunnu yhtä kovalta kuin Zeron lakka, joten roskien poiskiillottaminen ei ole ihan yhtä pahan työn takana. Ja jälleen puhkikiillottamisen tai naarmuttamisen riski on suurempi. Kovettuneena tuntuu kestävän käsittelyä siinä missä muutkin 2K-lakat, joten pieniä kosketuksia ei tarvitse pelätä.

Pullokoko on hintaansa nähden oikein hyvä, omalla käyttömäärälläni tästä setistä lakkaa 10 normaalia 1:24 auton koria.

Ehdottomasti jää omaan hyllyyn käyttöön, riippuen millaisia osia lakataan, tämän pidempi käsittely- ja kuivumisaika ovat ehdottomasti etuja. Voin suositella varauksetta.
Mallinumero: AK9040